Hello! Project Tudástár > Country Girls

 

Country Girls


 

 

A Country Girls 

Country Girls (カントリー・ガールズ) 2014-ben a Country Musume újraszervezésében létrejött csapat, jelenleg részmunkaidős csapatnak tekinthetők

Tagok:

Első generáció:

Második generáció:

Volt tagok:

A Country Girls  történelme

Az eredeti csapat, a Country Musume

1999
1999 áprilisában Tsunku és Tanaka Yoshitake összefogtak és arra az elhatározásra jutottak, hogy létrehoznak egy csoportot Hokkaido-ról származó lányokból, és egészen szokatlan meghallgatássorozat után megalakult a Country Musume. A tagoknak nem csak tánc- és énekórákon kellett részt venniük mielőtt bekerültek volna a csapatba, hanem a dél hokkaidoi Hanabatake gazdaságban is kellett dolgozniuk, melynek célja az volt, hogy bebizonyítsák, mennyire kitartóak és felelősségteljesek, s hogy megtanuljanak csapatként együttműködni. A meghallgatások egyébként nyitva voltak olyanok számára is, akik Japán más területeiről származnak, s ezzel a fizikai erőpróbával kívánta Tsunku elérni, hogy a tagok mindenképp megfeleljenek a „Hokkaido” képnek, miszerint Hokkaido-t tekintik a Japán vidéknek. A csapatot Kobayashi Azusa, mint vezető keresztelhette el, ezután pedig debütáló lemezük megjelenéséig egyéb művészekkel együtt dolgozva készültek az önálló életre.
Mielőtt azonban a debütáló kislemez kijött volna, Yanagihara Hiromi autóbalesetben elhunyt, de családja beleegyezett, hogy a dal a tervek szerinti időben megjelenhessen. Augusztusban Kobayashi Azusa elhagyta a csapatot személyes okokra hivatkozva, de a csapat nevét megtartva Toda Rinne szólóban két kislemezt megjelentetett.

2000-2001
2000 májusában Kimura Asami bekerült a csoportba, és duóként jelent meg a következő kislemez. Ebben az évben Tanaka Yoshitake átadta a produceri szerepet Tsunkunak, akinek első megmozdulása az volt, hogy Morning Musume tagokat kölcsönzött a csapatba. 2001-ben így lett tag Ishikawa Rika, ami felpörgette a csoport népszerűségét. A trió neve ekkor „Country Musume ni Ishikawa Rika” volt.

2002-2003
2002 januárjában bekerült Satoda Mai a csoportba és négyesben egy kislemezt jelentettek még meg, mielőtt Toda Rinne kilépett volna. Távozása után még egy kislemez megjelent, majd 2003-ban bekerült a csapatba Saito Miuna és Ishikawa Rika helyére a Morning Musume-ből Konno Asami és Fujimoto Miki. A csapat neve ekkor „Country Musume ni Konno to Fujimoto”

2004-2005
2004-ben a csapat közreműködött az ötödik „Hello! Project Folk Songs” albumon, amin különböző H!P tagok énekeltek japán és nyugati népdalokat. 2005-ben részt vettek a téli H!P koncerteken az Akagumi tagjaként és együtt dolgoztak a V-u-den-nel és Inaba Atsuko-val is.

2006-2013
2006-ban Kimura Asami és Toda Rinne bejelentették, hogy távoznak a csapatból és H!P-ből is, és mivel Konno Asami és Fujimoto Miki is visszatértek a Morning Musume-be, Satoda Mai maradt az egyedüli tag, aki a csapat nevét megtartva folytatta munkáját. 2009-ben azonban ő is kilépett, a csapat pedig átkerült az UFA keze alá.

Country Girls 

2014
Januárban bejelentették, hogy teljesen új felállással újraindítják a csapatot, ezért meghallgatásokat hirdettek Japán szerte, azonban augusztusban, a meghallgatások véget értek azzal, hogy egy jelentkező sem bizonyult elég jónak. Novemberben azonban mégis azt közölték a Japán újságok, hogy Country Girls néven mégiscsak újraindul a csapat 5 új taggal, akik a H!P Kenshuusei-ek és a Morning Musume 12. generációjának meghallgatásairól kiesettek közül kerültek ki. Ezeken kívül azt is bejelentették, hogy mind Satoda Mai, mind Tsugunaga Momoko menedzseri szerepet fog betölteni a csapat életében! A csapat a Hello! Project téli koncertturnéján debütál.

2015
Az év elején bejelentették, hogy Tsugunaga Momoko részt fog venni a csapat életében a Berryz Koubou hiátusának kezdete után is, illetve, hogy debütáló indie kislemezük major lemezként is megjelenik, ami által a Country Girls a Hello! Project major csapatainak egyikévé válik.
Június 12-én bejelentették, hogy Shimamura Uta elhagyja a csapatot és a Hello! Project-et is, mivel családjával nem sikerült megegyezni a szerződés feltételeiről. November ötödikén, a csapat fennállásának hivatalos első évfordulóján bejelentették, hogy két H!P Kenshuusei tag személyében csatlakozik a csapathoz a második generáció. A két lány Funaki Musubu és Yamagawa Nanami.

2016
Az év tavaszán bejelentették, hogy egészségügyi okokból felfüggesztik Inaba Manaka tagságát. Két hónappal később bejelentették, hogy Manaka már nem tér vissza a csapatba. Ősszel azt is bejelentették, hogy Tsugunaga Momoko 2017 júniusának végén elhagyja a csoportot és a Hello! Project-et is.

2017
2017 júniusában bejelentették, hogy Tsugunaga Momoko kilépése után a Country Girls elsősorban csak iskolai ünnepek és hosszabb szünidő alatt fogja folytatni a tevékenységeit. A csapat továbbra is fel fog lépni a Hello! Project koncertjein és új dalokat is fognak kiadni, azonban ezek valószínűleg csak digitális formában fognak megjelenni. A Country Girls tevékenységeivel párhuzamosan Morito Chisaki, Yanagawa Nanami és Funaki Musubu egy másik Hello! Project csapatba fog bekerülni, míg Yamaki Risa és Ozeki Mai a tanulmányaikra fognak koncentrálni. Így a csapat még 6 tagú csapatként vett részt Tsugunaga Momoko utolsó koncertjén, a Hello! Project nyári koncertturnéján pedig 5 tagúként, azonban ami a többi tevékenységet illeti, valamint, hogy a 3 lány melyik csapatba került, csak a hónap végén jelentették be. Morito Chisaki a Morning Musume’17 tizennegyedik generációs tagja lett, míg Yanagawa Nanami a Juice=Juice második generációjába került, Funaki Musubu pedig az ANGERME negyedik generációjába.

Albumok

A Country Musume albumai:

 • [2001.12.12] Country Musume Daizenshuu 1
 • [2006.08.23] Country Musume Daizenshuu 2

A Country Girls albumai:

 • [2017.06.21] Tsugunaga Momoko Idol 15 Shuunen Kinen Album ♡Arigatou Otomomochi♡

Best-of albumok

A Country Musume best-of albumai:

 • [2008.10.12] Country Musume Mega Best

A Country Girls best-of albumai:

Kislemezek

A Country Musume kislemezei:

 • [1999.07.23] Futari no Hokkaido
 • [1999.11.30] Yukigeshiki
 • [2000.04.27] Hokkaido Shalala
 • [2000.07.31] Koi ga Suteki na Kisetsu
 • [2001.04.18] Hajimete no Happy Birthday! (Country Musume ni Ishikawa Rika)
 • [2001.10.17] Koibito wa Kokoro no Ouendan (Country Musume ni Ishikawa Rika)
 • [2002.04.17] Iroppoi Onna ~SEXY BABY~ (Country Musume ni Ishikawa Rika)
 • [2002.11.13] BYE BYE Saigo no Yoru (Country Musume ni Ishikawa Rika)
 • [2003.07.24] Uwaki na Honey Pie (Country Musume ni Konno to Fujimoto) (magyar felirattal 2012-es előadásban)
 • [2003.11.12] Senpai ~LOVE AGAIN~ (Country Musume ni Konno to Fujimoto)
 • [2004.08.04] Shining Itoshiki Anata (Country Musume ni Konno to Fujimoto) (a magyar felirat Fukuda Kanon előadásában)

A Country Girls kislemezei:

A Country Girls digitális kislemezei

 • [2017.12.24] Kaite wa Keshite no “I Love You”
 • [2017.08.11] Konamaiki Girl

A Country Girls indie kislemezei

 • [2015.01.31] Itooshikutte gomen ne / Koi dorobou

Hivatkozások