Ecomoni


w_ecomoni01A Ecomoni speciális csapat

Ecomoni (エコモニ。) 2004-ben alakult alcsapat, melynek célja a környezetvédelemre és környezettudatos életre felhívni a figyelmet. Ideiglenes csapatról van szó, ami csak meghatározott eseményekkor áll össze. A tagok ruhái jelképezték a tenger és az erdő energiáját. Nevük egyfajta szójáték az „economy” angol szó és a „moni” Morning Musume alcsapatoknál gyakori csapatnévképző összetételéből.

Tagok:

Az Ecomoni történelme

2004
A csapat az „Acchi chikyuu wo samasunda” elnevezésű környezetvédelmi fesztiválra alakult, és a kétnapos rendezvény után az Ecomoni elvileg megszűnt, de felléptek a Tokyo Tower fényeinek lekapcsolásán is, melyre az akkori japán környezetvédelmi miniszter, Koike Yuriko személyesen kérte meg őket.
A fesztivál alkalmával a csapat elénekelt daluk, a „Help!! ~Ecomoni no Acchi Chikyuu wo Samasunda!~” csak a helyszínen megvásárolható DVD-n jelent meg, illetve később a „Petit Best 5.” albumon. Új verzióban a teljes Morning Musume-vel a „Petit Best 6.” albumon is megjelent. A csapat 2004 októberében és 2005 januárjában fellépett az „Oha Star” TV műsorban. Az év végén Matsuura Aya-val kiegészülve elénekelték a negyedik Hamtaro film egyik betétdalát.

2005
Az Ecomoni és az egész H!P bekapcsolódott a japán Környezetvédelmi Minisztérium „Team Minus 6%” elnevezésű kampányában, aminek célja az volt, hogy csökkentsék Japán üvegházhatást okozó gázainak kibocsájtását 6%-kal. Később feltűntek Koike Yuriko oldalán a Brit Nagykövetségen, hogy az eseményt reklámozzák. Novemberben Sayumi és Rika „Angels” címmel közös photobook-ot adott ki, ami azonban már nem volt Ecomoni termék.

2006-2007
2006 őszén az Ecomoni a Morning Musume-vel együtt részt vett egy, a globális felmelegedésre felhívó kampányban Yokohamán. 2007-ben más H!P csapatokkal együtt feltűntek egy környezetvédelmi event-en, és ebben az évben néhányszor Takahashi Ai és Kusumi Koharu helyettesítették őket különböző event-eken, ami miatt őket nevezték az Ecomoni második generációjának.

Daluk:

  • Help!! ~Ecomoni no Acchi Chikyuu wo Samasunda! 2005

Kislemez:

  • [2004-11-26] Tensai! LET’S GO Ayayamu (Matsuura Aya, mint Ayayamu és az Ecohamzu)

Hivakozások