Hello! Project Tudástár > Hello! Project Kenshuusei

H!PKlogo34322A Hello! Project Kenshuusei logója


A Hello! Project Kenshuusei jelenlegi tagjai

Hello! Project Kenshuusei (ハロ! プロ 研修生, a Hello! Project gyakornokai, korábban Hello! project Eggsハロ! プロエッグ) olyan lányok csoportja, akiket meghallgatások vagy egyszerű hozzáadások révén kerültek Tsunku szárnyai alá, ahol ének illetve táncórákat kapnak annak reményében, hogy egy napon a Hello! Project teljes jogú tagjai legyenek. Amíg nem debütálnak major bálványként, addig a már debütált tagok, csoportok koncertjein háttértáncosok, de tartanak saját koncerteket is, és újabban saját dalokat is megjelentetnek.
Néhány Kenshuusei tag szerepel különféle Hello! Project-hez köthető drámában és musicalben, és van saját varieté műsoruk, a „Hello! Pro Kenshuusei no Tadaima Kenshuuchuu!” és az „~Onedari Entame!~Hapi★Pure”

Jelenlegi tagok:

19. generáció

22. generáció

23. generáció:

25. generáció:

26. generáció

27. generáció

28. generáció

H!P Kenshuusei Hokkaido:

 

Graduált tagok:

1. generáció:

2. generáció:

3. generáció:

4. generáció:

5. generáció:

6. generáció:

7. generáció:

8. generáció:

9. generáció

10. generáció:

11. generáció

12. generáció:

13. generáció:

14. generáció:

15. generáció:

16. generáció:

17. generáció:

18. generáció:

19. generáció:

20. generáció:

21. generáció:

22.generáció:

23. generáció:

26. generáció

Történet:

2004-2006
2004 június 31-én került ki 10.570 pályázó közül az a 31 lány, akikből megalakult a Hello! Project Kenshuusei, akkor még Hello! Project Egg első generációja. Vezetőjük Korenaga Miki lett, és a tagok közül többen is major Hello! Project csapat későbbi tagjai lettek, például a S/mileage teljes első generációja közülük került ki, de például a °C-ute nyolcadik tagja, Arihara Kanna is itt kezdte. 2006-ban Kitahara Sayaka, Fukuda kanon, Okada Robin Shouko és Hashida Mirei közreműködésével megjelent egy digitális kislemez, a „Sora ga aru”. 2006 júniusában csatlakozott a csoporthoz a második H!P Egg generáció, köztük a későbbi Tomoiki ki wo uetai és a The Possible tagjai, valamint Mano Erina, aki a H!P későbbi szólistája lett.

2007-2008
2007-ben lépett be a harmadik generáció, aminek tagjai Linlin és Kikkawa Yuu voltak, előbbi a Morning Musume tagjaként, míg másikuk az UFA szólistájaként vált híressé. Ebben az évben több tag is a Gatas brilhantes tagja lett, ami a H!P teremfoci válogatottja volt, és az első olyan helyszín, ahol major és minor tagok együtt dolgoztak. 2008-ban Korenaga Miki elhagyta az Eggs-et, hogy minden erejével a válogatottra koncentrálhasson, így Noto Arisa lett a gyakornokok vezetője. Ebben az évben Mano Erina major tagként debütált, Kitahara Sayaka és Kikkawa Yuu pedig csatlakozott a Morning Musume tag, Koharu Kusumi-hoz a Kirarin revolution című anime zenéjét éneklő Milky Way nevű formációban. 2008-ban lett tag Fukumura Mizuki, aki jelenleg a Morning Musume alvezetője, illetve Kaneko Rie, és a S/mileage második generációjának tagja, Takeuchi Akari. Novemberben lett tag Miyamoto Karin, aki 2013-ban debütált, mint Juice=Juice tag. Ebben az évben hozták létre Eggs tagokból a Shugo Chara anime dalait éneklő Shugo Chara Eggs!-t.

2009-2010
2009-ben a De☆View áprilisi számában megjelent három Eggs tag, Noto Arisa, Sato Ayano illetve Kaneko Rie, később pedig újabb új tagok, Sezaki Azusa, Hirano Tomomi valamint a S/mileage második generációs tagja, Katsuta Rina csatlakozott a csoporthoz. Ezután Noto Arisa kilépett. Ebben az évben jött létre a S/mileage, később pedig új tagok érkeztek, köztük a Juice=Juice tagja, Takagi Sayuki is. 2010-ben csatlakozott a csoporthoz a jelenleg is Morning Musume tag Kudou Haruka. Ebben az évben 17 Eggs tag részt vehetett a Morning Musume 9. generációjának meghallgatásain. Az év végén Sengoku Minami és Kikkawa Yuu elhagyták a csoportot, Kikkawa Yuu ekkor debütált az UFA szólistájaként.

2011
2011-ben a H!P aktuális téli koncertturnéján bejelentették, hogy Fukumura Mizuki 9. generációs tagként csatlakozik a Morning Musume-hez. Ekkor első koreai tagként belépett Jang Da Yeon, nyáron pedig többek között Otsuka Aina is csatlakozott, aki később (és rövid ideig) a Juice=Juice tagja is volt. Ebben az évben került be az Eggs-ek közé Kosuga Fuyuka, aki súlyos vérszegénysége miatt kényszerült elhagyni a S/mileage-et, s felépülése után a gyakornokok közé került. Szeptemberben tag lett Oda Sakura, aki 11. generációként később Morning Musume tag lett.

2012
2012 januárjában megtörtént a névváltoztatás, innentől kezdve beszélünk Hello! Project Kenshuusei-ről. Márciusban csatlakozott a későbbi Juice=Juice tag, Uemura Akari. Szeptemberben bejelentették, hogy a Kenshuusei tagok megkapják első hivatalos, direkt nekik írt kislemezüket, a „Kanojo ni naritai”-t, melyet Otsuka Aina, Tanabe Nanami, Hamaura Ayano, Miyamoto Karin és Taguchi Natsumi énekelhettek fel. Novemberben hat új gyakornok került be a csoportba, köztük a későbbi Juice=Juice tag, Kanazawa Tomoko, majd bejelentették, hogy néhány kiválasztott tag szerepelni fog a „Nettai Danshi” című színdarabban.

2013
2013-ban, decemberben megválasztották Kaneko Rie-t vezetőnek, majd februárban bejelentették, hogy megalakul a Juice=Juice. Februárban nyílt meg a Kenshuusei tagok hivatalos YouTube csatornája. Az év folyamán több új tag is csatlakozott a csoporthoz, és több tag is közreműködött a Juice=Juice harmadik indie kislemezén.

2014
Az év őszén Makino Maria és Haga Akane csatlakozott a Morning Musume 12. generációjával a csapathoz, majd Murota Mizuki, Aikawa Maho és Sasaki Rikako a S/mileage-hez, mint harmadik generáció. Később a megalakuló Country Girls-be is bekerült két Kenshuusei tag, méghozzá Yamaki Risa és Inaba Manaka.

2015.
2015-ben bejelentették, hogy két új unitot hoznak létre Kenshuusei tagokból, a Kobushi Factory-t, illetve a Tsubaki Factory-t. Novemberben bejelentették, hogy Funaki Musubu és Yanagawa Nanami csatlakozik a Country Girls-höz.

2016.
Az év során Kasahara Momona csatlakozott az ANGERME-hez, Ono Mizuho, Onoda Saori, és Akiyama Mao a Tsubaki Factory-hoz, Kaga Kaede és Yokoyama Reina pedig a Morning Musume-hez.

2017.
2017 májusában több bejelentés is történt. Bejelentették, hogy a Kenshuusei új vezetője Inoueu Hikaru lesz, hogy létrejön a Kenshuusei-en belül egy részleg, melynek tagjai a színházi szereplésre (főleg Engeki Joshibu musicalekre) fognak koncentrálni, illetve, hogy Ichioka Reina, Danbara Ruru és Kawamura Ayano hamarosan debütálni fognak. Végül Reina új csapatot kapott, Ruru bekerült a Juice=Juice-ba, Ayano pedig az ANGERME-be.

H!P Kenshuusei albumok:

H!P Kenshuusei (indie) kislemezek:

Hivatkozások:

A H!P Kenshuusei-ről szóló bejegyzések a H!P Magyarország oldalán
A H!P Kenshuusei hivatalos oldala (japán nyelvű)
A H!P Kenshuusei hivatalos YouTube csatornája