Kago_ai_2012Kago Ai (加護亜依)

Kago Ai (加護亜依), a Morning Musume negyedik generációjának tagja, láthattuk azonban a W-ban illetve a Tanpopo-ban is.

Adatok

 • Név: Kago Ai (加護亜依)
 • Becenév: Aibon, Kagochan, Aichan
 • Születési idő: 1988. február 07.
 • Születési hely: Yamatotakada, Nara, Japán
 • Magasság: 156 cm
 • Vércsoport: AB
 • Nyugati horoszkóp: vízöntő
 • Kínai horoszkóp: nyúl
 • Hello! Project tagság:
  – 2000.04.16.-tól 2007.03.26-ig: tag
  – 2000.04.16.-tól 2004.08.01.-ig: Morning Musume tag
  – Tanpopo (2000-2002)
  – W (2004-2006)
  – Minimoni (2000-2004)
  – Morning Musume sakuragumi (2003-2004)
  – Happy7 (2002)
  – 3nin Matsuri (2001)
  – SALT5 (2003)
  – H!P All stars (2004)
 • Up front tagság:
  – 2000.04.16.-tól: tag
  – 2006.02.09: Felfüggesztve
  – 2007.03.26: Kizárva
 • Morning Musume szín: kék
 • Hobbi: főzni
 • Kedvenc étel: édességek, ramen

Életútja

2000-2001
2000-ben csatlakozott a Morning Musume-hez a csapat negyedik generációjának tagjaként. Ai, és Tsuji Nozomi már a meghallgatásokon összebarátkoztak, és miután bekerültek a csapatba, kiderült, hogy személyiségük és nagyjából külsejük is egyforma, így gyakran emlegették őket „ikrek” néven. Kettőjük rajongótábora a csapatban hamar nagyra nőtt, bár sok rajongó nem tudta egyiküket a másikuk nélkül elképzelni. 2001-ben Tsunku kettőjükből és Yaguchi Mari-ból megalkotta a „Minimoni” elnevezésű alcsoportot, amihez később csatlakozott a Covonuts Musume tagja, Mika Todd is. Ebben az évben külön-külön szerepeltek kevert csapatokban Tsuji Nozomi-val, ő a 3nin Matsuri-ban kapott helyett.

2002-2003
2002-ben szerepet kapott a MoMusu drámájában, az „Angel Hearts”-ban, és ebben az évben közös photobook-ot is kapott Kago Ai-val. Tagja lett az Odoru 11 unitnak is. 2003-ban Tsuji Nozomi-val világrekordot döntöttek, hiszen a legnagyobb hullahopp karikával (12.5 m) 30 másodpercig tudtak mozogni. Mivel azonban ezt még 2003-ban megdöntötte egy USA-béli fiatalember, a Világrekordok Könyvébe a lányok nem kerültek be. Ebben az évben megjelent első szóló photobook-ja, és tagja lett a Morning Musume Sakura Gumi-nak és később a Happy7-nek, valamint a SALT5-nak. 2003-ban lett tagja a Tanpopo-nak is.

2004-2006
2004-ben Tsuji Nozomi-val elhagyták a Morning Musume-t, hogy önálló duójukra, az induló W (double you)-ra koncentrálhassanak. Ekkor már W-ként szerepeltek már a H!P All Stars tevékenységeiben. 2006-ban a Friday magazin képeket közölt arról, hogy dohányzik. Mivel Japánban is tilos fiatalkorúként dohányozni, s Japánban a nagykorúság 20 éves kor, Ai-t két nappal 18. születésnapja előtt felfüggesztették. Eltávolították a H!P tagjaitól, akikkel sokáig semmilyen kapcsolatba nem kerülhetett

2007
2007 márciusában szintén a Friday magazin közzétette, hogy Ai az UFA-nál titkárnőként dolgozik, és az ügynökség bejelentette, hogy dolgoznak a lány visszatérésén. Március végén azonban újabb fotók kerültek elő, amin Ai egy 37 éves férfival randizik, és ismét dohányzik. Szerződését ezek után azonnal törölték. Az UFA igazgatója, Kawaguchi Yuukichi nyílvános levelében azt írta, hogy vállal minden felelősséget, és a későbbiekben az ügynökség szabályzata még szigorúbb lesz, tekintettel a kiskorúakra, akiket foglalkoztatnak. Májusban a Tokyo Broadcasting System azt jelentette be, hogy Ai édesanyja új szerződést akar köttetni lánya érdekében, ezúttal szülővárosában, Nara-ban. Augusztusban a Josei Seven meginterjúvolta a nőt, aki elmondta, hogy lánya elhagyta Japánt, és New York-ban él.

2008
2008 áprilisában a Yahoo! arról számolt be, hogy Ai visszatért Japánba, hogy újra a szórakoztatóiparban tevékenykedjen. Az OhmyNews interjújában Ai azt mondta, azért kezdett dohányozni, hogy felnőttnek érezze magát, anélkül, hogy a társaira vagy a fiatal rajongóira gondolt volna. Elmondta, hogy valójában nem volt New Yorkban, hanem három hónapot töltött a barátjával Los Angelesben, és azért utazott el, mert bűnözőnek érezte magát Japánban. Azt is mondta, hogy az új emberek, akikkel találkozott (beleértve Winona Ryder-t is), arra biztatták, hogy változtasson a helyzetén, és kezdjen új életet. Azt mondta, a történtek után az öngyilkosságon is elgondolkodott, és az interjú végén a csuklóján az erre utaló jeleket is megmutatta. Azt is elmondta, hogy bár már a törvények szerint dohányozhat, nem akar visszaszokni rá.
Áprilisban bejelentette, hogy elindul hivatalos blogja, a „Biscuit Club”, és hogy fel fog tűnni a Kung Fu Chef című Hong Kong-i filmben.

2009
2009 januárjában a Friday magazin közölte, hogy Ai a 33 éves Mizumoto Hidejiro-val jár, de mindkét érintett egészen addig tagadta a vádakat, míg Mizumoto exfelesége be nem jelentette, hogy amiatt vált el férjétől, hogy annak Ai-val viszonya volt. A nő 10 millió yenes kártérítést követelt Ai-tól, és 50 millió yent a volt férjétől, hogy három gyermekét az összegből felnevelje. A bíróság elfogadta a nő érveit, de peres eljárásra csak akkor került volna sor, ha nem rendezték volna le egymás között az ügyet. Ai és Mizumoto elvileg a „Benten-dori no hitobito” című film forgatásán jöttek össze, de már korábbról is ismerték egymást, mivel Ai gyakran járt a férfi pszichológus anyjához a szórakoztatóiparba való visszatérése kapcsán. Mizumoto exfelesége szerint a pár együtt is lakik, és bizonyítékkén Ai fehérneműit, ruháit és kozmetikumait mutatta fel, ezen kívül egy, a lány által írt sms-t, amiben többek között olyan mondatok voltak, hogy „Szeretlek” és „Ha összeházasodunk, én fiút szeretnék”. Ai ügynöksége nem reagált az ügyre.
Októberben bejelentették, hogy ő lesz a SKYPerfect TV! Awards 2009 műsorvezetője, és hivatalos Twitter fiókot nyitott.

2010
2010 márciusában megjelent első albuma, az „AI KAGO meets Jazz ~ the first door~”,  ami mindössze 527 példányban fogyott el, ezután pedig a Shukan Josei című pletykamagazin arról számolt be, hogy a lány a modell Mikawai Takeshi-vel jár. Szeptemberben koncertet adott a New Yorki Webster Hall-ban, és angolul és japánul is beszélt, és azt mondta, egy napon szeretne letelepedni az Egyesült Államokban.

2011
2011 februárjában elindult „Diamond Blog” című blogja, márciusban pedig megjelent DVD-n az „AI KAGO meets Jazz ~ the first door live” című koncertturnéja, és bejelentették, hogy jótékonysági event-eket fog tartani a közeljövőben. Júniusban bejelentették, hogy novemberben elhagyja a R&A Promotions Co.,Ltd-t, mert elégedetlenek a teljesítményével. Szeptemberben a 44-éves barátját, Ando Haruhiko-t maffiatevékenység miatt letartóztatták, Ai-t néhány nappal később eszméletlenül találták a lakásán, öngyilkosságot kísérelt meg. Az ügynökség sajtótájékoztatón elmondta, hogy a lány felvágta az ereit és nagy mennyiségű gyógyszert vett be, de jelenleg stabil állapotban van. Az mentette meg az életét, hogy miután felvágta az ereit, jelentette a rendőrségen. Decemberben az ügynökség a Sankei Sports-nak azt nyilatkozta, hogy azt tervezték, hogy 100 millió yenre perlik be Ai-t, mert feladatait lemondta az utolsó pillanatban, és nem tudtak kapcsolatba lépni vele. Ezt is elmondták, hogy a lány több, mint 100 milliós kárt okozott az ügynökségnek, és a szerződését is megszűntetik. December végén Ai bejelentette, hogy férjhez ment és terhes.

2012-2013
2012 áprilisában bejelentették, hogy kislányt vár, és a baba júniusban meg is érkezett. 2013 májusában népszerűsítette a gyermekláncfű-tea fogyasztást a terhes anyák számára. Júniusban derült ki, hogy a gyermekét Minami-nak nevezték el, augusztusban pedig bejelentette, hogy új ügynökséghez igazolt. Novemberben bejelentették, hogy az ő vezetésével új lánybanda fog alakulni, melynek tagjait maga fogja kiválasztani.

Érdekességek:

Kudo Haruka csatlakozásáig ő tartotta a Morning Musume-hez csatlakozott legfiatalabb lány rekordját

Morning Musume mentora Goto Maki volt.

Hivatkozások:

A Kago Ai-ról szóló bejegyzések a H!P Magyarország oldalán.
Kago Ai hivatalos blogja (japán nyelvű)