Hello! Project Tudástár > Kobushi Factory

 

KobushiFactoryTransparenta Kobushi Factory logója


A Kobushi Factory

Kobushi Factory (こぶしファクトリー) 2015-ben a Hello! Project Kenshuusei 8 tagjából létrehozott csapat. Nevük többféle jelentést hordoz, a “kobushi” egyrészt utal a japánul hasonló nevű liliomfa fehér virágára, mely a tavasz és a báj jelképe az országban, valamint jelképezi az erőt, hiszen ugyanígy ejtik japánul az öklöt is. A “factory” szó pedig a Berryz Koubou tagjaitól származik és emlékeztet a csapatukra, mivel a “koubou” szó műhelyt, gyárat jelent, illetve ők is 8 tagú csapatként kezdték. Mindemellett pedig mivel a Berryz Koubou hiátusának kezdete előtt néhány nappal jelentették be az új csapat nevét, kedves gesztus az elnevezés a csapat rajongói felé és tisztelgés a lányok hosszú évekig tartó munkája előtt.

Tagok:

Volt tagok

A Kobushi Factory történelme

2015
Január másodikán a H!P aktuális téli koncertjén bejelentették, hogy a H!P Kenshuusei 8 tagjából új unitot hoznak létre. Nevüket azonban csak február 25-én hozták nyilvánosságra, s egyúttal azt is bejelentették, hogy a csapat megjelentet márciusban egy indie DVD kislemezt, Nen ni wa Nen / Survivor címmel. Mindkét dal a Weekend Survivor musicalben volt hallható, amiben a Kobushi Factory tagjai, valamint Sudo Maasa is játszott március 27-től április 5-ig. Júniusban bejelentették, hogy az ősszel major előadóként is debütálni fognak, s megjelenik első major kislemezük is! Novemberben elnyerték az 57. Japan Record Award “Legjobb új előadó” díját.

2016-2017
2016 októberében az Uta-navi! zenei műsorban “Kobushi Factory no Dosukoi! Teikiben” címmel önálló szereplési lehetőséget kaptak, amit a tagok felváltva vezettek. 2017 tavaszán indult “JK Ninja girls” című musical-ük, amiből az év nyarára film is készült. Nyáron Fujii Rio, ősszel Ogawa Rena, télen Taguchi Natsumi hagyta el a csapatot hirtelen.

Albumok

 1. [2016.11.30] Kobushi Sono Ichi
 2. [2017.03.29] Musical JK Ninja Girls Original Soundtrack

Kislemezek

 1. [2015.09.02] Dosukoi! Kenkyo ni Daitan / Ramen Daisuki Koizumi-san no Uta / Nen ni wa Nen (Nen’iri Ver.)
 2. [2016.02.17] Sakura Night Fever / Chotto Guchoku ni! Chototsu Moushin / Osu! Kobushi Tamashii
 3. [2016.07.27] Samba! Kobushi Janeiro / Bacchikoi Seishun! / Ora wa Ninkimono
 4. [2017.06.14] Shalala! Yareru Hazu sa / Ee ja nai ka Ninja nai ka

Indie kislemezek

Érdekességek:

 

 • Még a hivatalos bejelentés előtt, december 27-én Miyoshi Erika a blogján véletlenül elszólta magát, hogy interjút készít a “Hello! Project új csapatával”. A nap folyamán szerkesztette a bejegyzést, hogy ez a részlet ne lehessen látható.
 • Míg a csapat átlagéletkora 14.67 év volt, ők voltak a H!P legfiatalabb csapata
 • Minden tag 1999 után született, így ők a H!P első olyan csapata, aminek tagjai a H!P megalapítása után születtek
 • Jelenleg a H!P egyetlen csapata, amiben egyetlen nagykorú tag sincsen
 • Hirose Ayaka and Inoue Rei mindketten a Nice Girl Project Kenshuusei tagjai voltak, illetve mindössze egy hónapig voltak H!P Kenshuusei tagok azelőtt, hogy a csapatba kerültek volna
 • Hamaura Ayano szeretné, ha a csapat a Hello! Project leghíresebb csapata lenne egy napon
 • Shimizu Saki volt az a Berryz Koubou-ból, aki segített a csapat névadásánál
 • Szintén Saki volt az, aki a csapatot a Berryz Koubou-hoz hasonlította

 

Hivatkozások