Mano Erina (真野恵里菜)

Mano Erina (真野恵里菜) volt Hello! Project Egg, illetve a Hello! Project volt szólistája. Jelenleg színésznőként dolgozik. Legnagyobb példányszámban eladott kislemeze az indie „Otome no inori” legalacsonyabb a „My days for you”.

Adatok

 • Név: Mano Erina (真野恵里菜)
 • Becenév: Manoeri
 • Születési idő: 1991. április 11.
 • Születési hely: Zama, Kanagawa, Japán
 • Magasság: 159 cm
 • Vércsoport: B
 • Nyugati horoszkóp: kos
 • Kínai horoszkóp: kecske
 • Hello! Project tagság:
  – 2006.06.04.-től 2013.02.23.-ig: tag
  – 2006.06.04.-től 2008.03.29.-ig: Hello! Project Eggs tag
  – 2008.03.29.-től 2013.02.23.-ig: H!P szólista
  – Ongaku Gatas (2007-2008)
 • Up front tagság:
  – 2006.06.04.-től 2010.03.-ig: tag, átkerül a J.P.Room-hoz
  – 2010.03.-2013.01.: J.P. Room tag, átkerül a Just Production-hoz
  – 2013.01.: Just Production tag
 • Mobekimasu szín: arany
 • Kedvenc manga: Ao haru ride
 • Hobbi: zongorázás
 • Kedvenc szín: piros

Életútja

2006-2008
2006-ban lett a Hello! Project Eggs tagja. 2007-ben egyike volt azon hat H!P Eggs-nek, akik bekerültek az Ongaku Gatas-ba, majd tartalék játékosa lett a Gatas Brilhantes H.P.-nek. 2008-ban jelentették be, hogy debütál szólistaként, és az év júniusában megjelent első indie kislemeze, a „Manopiano”. Ebben az évben nyitóelőadóként közreműködött több major H!P előadó koncertjén is.

2009
Mivel óvodás kora óta tanult zongorázni, tevékenységei a Hello! Projecten belül leginkább a zongorázás köré épültek. Az első olyan előadó volt a H!P történelmében, aki saját magát kísérte hangszeren élő koncerten való éneklés közben. 2009-ben jelent meg első major kislemeze, az „Otome no inori”, ami az Oricon listáján harmadik helyen nyitott. Ebben az évben bekerült az újrainduló Petitmoniba, a Petitmoni V-be.

2010
2010-ben a S/mileage és a Morning Musume tagjaival szerepelt a „Hanbun Esper” című tévéfilmben, majd a „Mano spy” címűben, ahol önmagát játszhatta. A dráma betétdalául az első albumán megtalálható „Matsuge no saki ni kimi ga iru” című dal szolgált. Ebben az évben játszott a „Death game park” című filmben is, majd sor került amerikai debütálására a „Kai-ki: Tales of terror from Tokyo” című japán horrorsorozatban, aminek kapcsán mini koncertet, mini Q&A event-et, és autogramosztást is tartott a tengerentúlon.

2011
2011-ben indult „Mano-Deli” című rádióműsora, melyet később Sayashi Riho „Riho-Deli” című műsora váltott le. Ebben az évben bejelentették, hogy szerepelni fog a „Mizuki’s Wind bell” című rövidfilmben. Később megnyílt hivatalos Facebook oldala, októberben pedig bejelentették, hogy szerepelni fog a „Kamen Rider x Kamen Rider Fourze & OOO: MOVIE Taisen MEGAMAX” című filmben.

2012-2013
2012 februárjában megjelent saját android alkalmazása, majd megnyílt saját Twitter fiókja. Májusban szerepelt a „Theatre in the round” című színdarabban, majd megnyílt hivatalos blogja. Júliusban a H!P aktuális nyári koncertturnéján bejelentették, hogy elhagyja a Hello! Projectet, hogy színészi karrierjét egyengethesse. 2013 februárjában bejelentették, hogy szerepelni fog a „Minna! Esper da yo!” című tévéfilmben, majd megjelent utolsó H!P photobook-ja, a „Mano na no” és ekkor volt búcsúkoncertje is. Júniusban bejelentették, hogy játszani fog az „Ikiro” című drámában, majd modellként jelent meg a „Vanquish Venus” című divatlapban. Júniusban jelentették be azt is, hogy szerepet kapott a „Nijushi no hitomi” című filmben, augusztusban pedig szerepelt a „Nini-funi” címlapján. Szeptemberen megjelent ötödik photobook-ja, a „Mano-chan~Dear FRIENDS~”. Ekkor jelentették be azt is, hogy szerepelni fog a következő években megjelenő „Patlabor” című élőszereplős animeadaptációban, később pedig J’sE Junior tagokkal játszott a SHARK című doramában.

2014-2015
2014 januárjában előbb vacsorával egybekötött event-et tartott, majd bejelentették, hogy nyáron koncertturnét tart majd. Februárban ő énekelte a “THE NEXT GENERATION -PATLABOR-” főcimdalát, majd szerepelt egy KFC reklámban. Augusztusban megjelent hatodik photobook-ja a “Zero”. 2015-ben játszott a “Real onigokko” című horrorfilmben és a “Better Half” című színdarabban, majd feltűnt a Juice=juice “Budokan” című filmjében. Ősszel megjelent hetedik photobook-ja, az “Escalation”.

2016-2017
2016-ban játszott a “Toto nee chan” című, később a “Nigeru wa Haji da ga Yaku ni Tatsu” című sorozatokban, majd a Kizakura cég “Don” elnevezésű új szakéjének reklámjában. Még az éven átkerült hivatalos blogja a LINE-hoz, novemberben pedig megjelent nyolcadik photobook-ja a “KAGEROH”. 2017 februárjában ő lett a Kracie szépségápolási cég “Prostyle” és “Prostyle MALCA” elnevezésű termékeinek reklámarca, majd hivatalos modelle lett a JJ magazinnak. Tavasszal feltűnt a “Kono Yo ni Tayasui Shigoto wa nai ” sorozatban, majd hercegnőként szerepelt az ötevenedik évfordulóját ünneplő “Matsuyama Haru Matsuri”-n. Áprilisban szerepelt a Like szociális irányultságú cég reklámjában, májusban pedig a ” Sakamichi no Apollon” című anime élőszereplős filmjében kapott szerepet. Májusban szintén szerepelt Yashiro Aki és May J. “Haha to Musume no 10,000 Nichi ~Mirai no Tobira~” című dalának MV-jében. Nyáron feltűnt újabb Kizakura TV reklámokban és instantleves reklámokban is.

2018
Még 2017-ben bejelentették, hogy játszani fog a 2018-ban megjelenő horrofilmben, ami a “Funouhan” című horrormanga adaptációja lesz.

Albumok:

Indie kislemezek

Major kislemezek

Érdekességek:

 • Először a „Hello! Project 2007 Winter ~Wonderful Hearts Otome Gokoro~” című koncertturnéján szerepelt színpadon, mint háttértáncos
 • Allergiás a macskaszőrre
 • Nagy Magic Knights Rayearth, Dragon Quest és Pokemon rajongó
 • Hello! Project csatlakozása előtt is nagyon szerette Matsuura Aya dalait
 • Hat éves kora óta zongorázik, kedvenc zongoristája Richard Clayderman
 • Jó barátja Komine Momoka és Tsugunaga Momoko, illetve az AB48-tag Miyazawa Sae
 • A 2011-es tohoku-i földrengés után Kikkawa Yuu nála lakott egy ideig
 • Nagyon szereti a koreai sorozatokat
 • Ő volt az egyetlen szólistája a H!P-nek, miután az Elder Club graduált

Hivatkozások:

A Mano Erina-ról szóló bejegyzések a H!P Magyarország oldalán