Petitmoni プッチモニ


Petitmoni_2genA Petitmoni csapat 2. generációja 2002-ben

 

Petitmoni (プッチモニ) ismertek még Pucchimoni írásmóddal is, nevük jelentése a francia „kicsi” szóból és a „moni” (a Morning Musume japán „moningu”leírásából) adódik össze.  A Morning Musume alcsapata

Tagok:
1. generáció:

2. generáció

3. generáció

4. generáció, Petitmoni V

A Petitmoni történelme

1999-2002
1999-ben debütáltak, ekkor jelent meg első kislemezük, a „Chokotto Love”, ami több, mint egymillió példányban elkelt. Az első kislemez megjelenése után azonban Ichii Sayaka elhagyta a Morning Musume-t, így innen is kikerült. Helyére második generációként Yoshizawa Hitomi került. 2002-ben jelent meg első és egyetlen albumuk, a „Zenbu! Petitmoni”

2003
Goto Maki és Yasuda Kei távozása után harmadik generációként Ogawa Makoto és Kimura Ayaka került a csapatba. Ez volt az első olyan felállás, amelyben nem csak Morning Musume tagok vettek részt, hiszen Ayaka Coconuts Musume tag volt. Új kislemezt azonban már nem jelentettek meg, csak a „Petit Best 4” című albumon jelent meg önálló „WOW WOW WOW” című daluk.

2009
2009-ben bejelentették, hogy több korábbi csapat is újraindul, köztük a Petitmoni is Petitmoni V néven. Feldolgozásdaluk, a „Kimi ga iru dake de” a „Chanpuru 1 ~Happy Marriage Song Cover Shuu~” albumon jelent meg, később önálló daluk, a „Pira! Otome no negai” felkerült a „Petit best 10” albumra.

Kislemezek

Albumok:

  • [2002.08.21] Zenbu! Petitmoni
  • [2008.12.10] Tanpopo / Petitmoni Mega Best

Hivatkozások: