Hello! Project Tudástár > Up Up Girls (Kari)

Up Up Girls (Kari)


Az Up Up Girls (Kari) csapat

Az Up Up Girls (Kari) (アップアップガールズ(仮); kiejtve Up Up Girls Kakko Kari), vagy csak egyszerűen Up Up Girls, hét korábbi Hello! Pro Kenshuuseiből álló unit az UP-FRONT CREATE alatt. Eredetileg Up Front Girls (Kari) (アップフロントガールズ(仮)) néven voltak ismertek, de 2011 júniusában ezt megváltoztatták a jelenlegi nevükre. Ahogy a neve is mutatja, a csapat még mindig kísérleti szakaszban van. A nevük utolsó részét, ami a (仮), vagyis ’kakko kari’, gyakran használják logóként, ami képviseli a csapatot. Más idol csoportokkal ellentétben, amik az  UP-FRONT PROMOTION alatt voltak, az Up Up Girls nem volt a Hello! Project része. Az Up Up Girls minden csütörtökön fellépett Akihabarában, a MAP Theater-ben, mint a sima hétköznapi fellépők egyike, amíg be nem zárták a színházat. Ezután egy rövid időre átköltöztették a fellépésük helyszínét a Hatsudai The DOORS-ba. Különböző helyszíneken még mindig rendszeresen fellépnek. Az Up Up Girls minden tagja a UFZS-nek is a tagja, ami egy K-Pop tánc cover csapatként jött létre jóval az Up Up Girls előtt.

Jelenlegi tagok

Volt tagok:

 

Az Up Up Girls történelme
2010
Novemberben, az utolsó Shinjin Kouen koncertjük után, a Hello! Pro Egg nagy változásokon ment keresztül azáltal, hogy nagy mértékben csökkentették a tagok létszámát, a tagok több mint fele graduált. Az elsők között volt Sengoku Minami, akinek bejelentették a Hello! Pro Egg képzésének a végét decemberben, a Hello! Project rajongói klubjának a weboldalán.

2011
Minami bejelentése után Mori Saki, majd Furukawa Konatsu bejelentése következett, az ő képzésük januárban ért véget. Március 3-án új projektet jelentettek be, ami 5 Hello! Pro Eggből; Sato Ayanóból, Arai Manamiból, Sekine Azusából, Furukawa Konatsuból és Mori Sakiból állt. Márciusban kiderült, hogy az új TV műsornak, amit a Sky Perfect TV csatorna sugárzott és amiben a korábban említett öt tag és Sengoku Minami is szerepelt, az Up Front Girls címet viseli. Ez volt a csoport nevének első említése. Nem sokkal ezután Ayano, Azusa és Manami is bejelentette a képzésének befejezését. Különféle internetes közösségi médiát nyitottak az Up Front Girlsnek, mint az Amebablogok, egy Ustream csatorna és egy személyzeti Twitter fiókot.

Május elején az Up Front Girls számos fanclub eventet tartott. Az utolsó eventen SahoAkari, aki már áprilisban befejezte a Hello! Pro Egg képzését, meglepetésként jelent meg és úgy mutatta be magát, mint az Up Front Girls egy új tagja. Ezt a műsort a Nico Nico Douga élőben közvetítette. Június elején végül minden tagnak kijelöltek egy színt. Ez az eljárás élőben látható volt a heti Ustream műsorukban, ahol minden tag ténylegesen kiválasztotta a színét. Ennek az eljárásnak a folyamatát két játék határozta meg, amit előtte játszottak. Ennek eredményeként Minamié lett a piros, Konatsué a rózsaszín, Sakié a zöld, Ayanóé a lila, Akarié a sárga, Azusáé a narancs és Manamié a kék. Június végén a heti Ustream műsorukban –a tagok meglepetésére-, a menedzsment úgy döntött, hogy megváltoztatja a csapat nevét “Up Up Girls (Kari)”-ra.

Néhány nappal később kiderült, hogy a lányokat választották az Akihabara új színpadának, a MAP Theater-nek a rendszeres fellépőivé közös együttműködéssel a PigooHD-vel és a Sofmap Akihabarával együtt. Szeptemberben a MAP Theater illetékesei elrendelték, hogy minden fellépést meg kell szüntetni, miután egy kormányzati vizsgálat megállapította, hogy a színház nem biztonságos. Bár a színházban állandó előadások voltak, ideiglenesen új helyre költöztek, a Hatsudai The DOORS-ba. Végül a MAP Theater hivatalosan is bezárt és az előadásokat különböző helyszíneken kellett folytatni.

2011 végén a csapat együttműködött a dél-koreai TENSI LOVE duóval, a fellépéseiken háttértáncosok voltak. Az Up Up Girls eventeken is fellépett a csapat két dalával feldolgozásként, ami a “Shine” és a “Cake House”. Nem sokkal később egy másik eventen egy új dal instrumental-jét mutatták be a tagoknak, ez volt az első eredeti daluk. Úgy döntöttek, hogy a következő projektjük az lesz, hogy koreai előadóként fognak debütálni.

2012
Januárban a Ustream csatornájukon keresztül előadták a még cím nélküli eredeti daluk kísérleti változatát. A következő hónapban ismét előadták a dalt és bejelentették, hogy a címe “Going my ↑”. Ezután felkérték az Up Up Girls-t, hogy augusztus 11-én lépjenek fel előzenekarként az IDOL NATION-ön. Egy október 7-ei eventen az Up Up Girls és a THE Possible együtt lépett fel a Shinjuku Blaze-n. Az augusztusban megjelent „Út Koreába” videóban a csapat producere bejelentette, hogy Konatsu lesz a UFZS tánc cover csapat vezetője. December végén pedig bejelentették, hogy a lányok kiadják az első albumukat.

2013
Kiderült, hogy a közelgő téli Hello! Project turnénak a vendége az Up Up Girls, valamint a THE Possible és Kikkawa Yuu lesz. A koncerten az Up Up Girls a Chopper☆Chopper című dalukat adta elő.

Az Ada ~ADA~ című kétrészes horrorfilmben  szerepeltek az Up Up Girls tagok is, főszerepben Sato Ayanóval és Sengoku Minamival. Júniusban bejelentették, hogy a T-Palette mini All Stars csapatot az Up Up Girls mellett a Vanilla Beans, a Caramel Ribbon és a Lyrical School’s Mei fogja alkotni és megjelentetik a kislemezüket, a Bad Blood/Hereafter-t, ami az Ada ~ADA~ film zenéje.

Július 15-én kiadták az első klipjüket a Recochoku-n, ami az Up Up Typhoon című dalhoz készült. Október elsején átkerültek az UP-FRONT PROMOTION-től az  UP-FRONT CREATE-hez. Október 31-én bejelentették, hogy a Starry Night/Seishun Buildup című kislemezükhöz népszerűsítő eventeket fognak tartani, ahol minden tag Japán 7 nagyvárosának egyikébe megy, hogy támogassák a csoportot. November 28-án azt jelentették be, hogy az Up Up Girls 15 másik előadó mellett részt vesz a következő Disney dalok átdolgozásának albumában, a  “Disney Rocks!!! Girl’s Power!”-ben. A dal, amit felénekeltek, a “We’re All In This Together” volt a High School Musical-ből (Japánban ez a dal “Minna Star!”-ként ismert). Az album 2014. január 22-én jelenik meg. December 16-án bejelentették, hogy a lányok december 22-én kiadják az első karácsonyi dalukat, a “Santa Claus”-t, de mivel ez egy (Kari) CD, ezért korlátozott a kiadása.

2014-2017
2014 februárban bejelentették, hogy Kikkawa Yuu-val és a THE Possible-lel “Team Makenki (Kari) néven közös koncertet adnak majd, illetve megjelentetnek egy indie kislemezt, melynek címe “Mugen, fly high” volt. Ezután nem sokkal azt is nyilvánosságra hozták, hogy megjelenik az Up Up Girls második albuma “Second Album (Kari)” címmel. 2015 márciusában jelent meg harmadik albumuk, a “Third Album (Kari)”. 2016 novemberében jelentették be, hogy elindították a második generációt kereső meghallgatásokat, az új tagok debütálásra 2017-ben került sor. Az évben felléptek a Japan Expo 2017-en, Thaiföldön. 2017 áprilisának végén bejelentették, hogy Sengoku Minami és Sato Ayano elhagyják a csoportot.

UFZS
Minden Up Up Girls tag tagja a UFZS-nek is. A UFZS egy tánc unit, amelynek középpontjában koreai popdalok állnak, ennek a producere Josei Jishin. A csapatot 2011 február végén fedték fel, jóval azelőtt, hogy nyilvánosságra hozták volna az Up Up Girls-t. Kezdetben egy K-tánc verseny, a “DREAM ON! vol.2” miatt hozták létre a csapatot, hogy versenyezzenek, a csapat azóta számos versenyen és eventen jelent meg, köztük a Korean TV tehetségkutató műsorának japán fordulójában, a  Superstar K3-ben. A UFZS eredetileg öt tagú unit volt; Konatsuval, Sakival, Ayanóval, Azusával és Manamival. Minami és Akari csak később, 2011 májusában csatlakozott.

Diszkográfia

Indie albumok

 • [2013.01.30] First Album (Kari) 
 • [2014.02.19] Second Album (Kari)
 • [2015.03.17] Third Album (Kari)

Digitális albumok

Együttműködéses albumok

 • [2014.01.22] Disney Rocks!!! Girl’s Power! (#15 We’re AllinThisTogether)

Indie Kislemezek

 1. [2012.04.25] Going my ↑
 2. [2012.06.27] Barebare I LOVE YOU (バレバレI LOVE YOU)
 3. [2012.07.25] Uppercut! / Yuudachi! Through the Rainbow (アッパーカット! / 夕立ち!スルー・ザ・レインボー)
 4. [2012.08.29] Mechakyun♡Summer ( ´▽` )ノ (メチャキュン♡サマー(‘▽`)ノ)
 5. [2012.09.26] Namen na! Ashi Girls / Marble Hero (なめんな!アシガールズ / マーブルヒーロー)
 6. [2012.10.03] End Of The Season
 7. [2012.11.07] UPPER ROCK / Ichiban Girls! (UPPER ROCK/イチバンガールズ!)
 8. [2012.12.05] Chopper☆Chopper / Survival Girls (チョッパー☆チョッパー/サバイバルガールズ)
 9. [2013.02.20] Respect Tokyo / Sutorera! ~Straight Up!~ (リスペクトーキョー / ストレラ!~Straight Up!~)
 10. [2013.03.13] SAKURA DRIVE / Dateline
 11. [2013.04.10] Next Stage / Ano Saka no Ue Made, (Next Stage / あの坂の上まで、)
 12. [2013.06.05] Ginga Joujou Monogatari / Burn the fire!! / Natural Born Idol (銀河上々物語/Burn the fire!!/ナチュラルボーン・アイドル)
 13. [2013.07.24] Summer Beam! / Up Up Typhoon (サマービーム!/アップアップタイフーン)
 14. [2013.09.04] SAMURAI GIRLS / Widol Seven (SAMURAI GIRLS / ワイドルセブン)
 15. [2013.10.30] Starry Night / Seishun Buildup (Starry Night / 青春ビルドアップ)
 16. [2013.12.25] Nijiiro Mosaic / ENJOY!! ENJO(Y)!! (虹色モザイク/ENJOY!! ENJO(Y)!!)

Event kislemezek (a (仮)-t képviseli)

 1. [2012.03.10] Going my ↑
 2. [2012.05.03] Barebare I LOVE YOU (バレバレI LOVE YOU)
 3. [2012.05.03] Rainbow
 4. [2012.06.10] Uppercut! (アッパーカット!)
 5. [2012.06.10] Yuudachi! Through the Rainbow (夕立ち!スルー・ザ・レインボー)
 6. [2012.07.15] Mechakyun♡Summer ( ´▽` )ノ (メチャキュン♡サマー(‘▽`)ノ)
 7. [2012.08.12] Namen na! Ashi Girls (なめんな!アシガールズ)
 8. [2012.08.12] Marble Hero (マーブルヒーロー)
 9. [2012.10.07] Ichiban Girls! (イチバンガールズ!)
 10. [2012.10.28] Kakko Tsukete Ii Desho! (カッコつけていいでしょ!)
 11. [2013.12.22] Santa Claus (サンタクロース)

Együttműködéses kislemezek

 1. [2013.08.21] Bad Blood / Hereafter (T-Palette mini All Stars)

Hivatkozások