Wlogo A W logója


w34A W duó 

W (ダブルユー), „Double You” vagy „Double U” vagy „U&U”, nevük jelentése „dupla te” ami a egyfajta szójáték, és arra utal, hogy a két tag annyira hasonlít egymásra külsőleg-belsőleg, mint az ikrek

Tagok:

A W történelme

2004
A csapat megalakulását nem sokkal azelőtt jelentették be, hogy hírül adták volna Nozomi és Ai távozását a Morning Musume-ből. A W megalakításának gondolata abból fakadt, hogy a két lány meghallgatásainak kezdete óta jó barátságban állt egymással, ráadásul nagyon hasonlítottak is egymásra mind külsőleg, mind habitusuk szerint. Többször is úgy emlegették őket, mint az „ikrek”-et, és gyakran szerepeltek közösen a Morning Musume MV-iben és előadásain. Ekkoriban szűnt meg Mika Todd távozásával a Minimoni, és mindenképp külön megjelenési terepet akartak adni a két lánynak, akik együtt nagyon sikeresek voltak, és így megszületett a W. Ez azonban avval járt, hogy Morning Musume tevékenységeiket abba kellett hagyják, hogy új duójukra koncentrálhassanak. Ebben az évben jelent meg debütáló albumuk, ami csak ’60-as és ’70-es évek híres japán női előadók munkáinak feldolgozását tartalmazta. Mivel a Pink Lady két dala is felkerült a lemezre, meghívást kaptak egy tévéműsorba, hogy egyszeri alkalommal, mint négytagú együttes énekeljenek közösen.

2005
Ekkor jelent meg második, egyben utolsó albumuk, ami már saját dalokat is tartalmazott a feldolgozásdalokon túl. Ebben az évben koncertes musicalt is tartottak, aminek címe „Cara & Mel, the Case of the Stolen Dangerous Violin” volt, ami után nem sokkal bejelentették, fogy ezután rendszeresen fel fognak tűnni a „Hello! Morning” tévéműsorban. Ebben az időben a Berryz Koubou feltűnt néhány videoklipjükben.

2006
Januárban bejelentették új kislemezük érkezését, majd harmadik albumuk megjelenését, ám mindkettő törölve lett később. Februárban azonban a Friday magazin képeket közölt arról, hogy Ai cigizik, aminek a megengedett alsó korhatára japánban 20 év, és nem elég, hogy a lány ekkor még csak 18 éves volt, a botrányokba keveredés egy idolnál súlyos vétségnek is számít. Büntetésül Ai egy évre szobafogságba került szülei házában, aminek értelmében nem jelenhetett meg H!P eseményeken.

2007
Ai januárban visszatérhetett a H!P-be, előbb az UFA-nál dolgozott titkárnőként, és hivatalosan is arra készültek, hogy újra a nyilvánosság elé állhasson. Márciusban azonban újabb botrányba keveredett, mikor is egy 37 éves férfival randizott, és újra dohányzott. Az UFA közleményében hírül adta, hogy bár tervezték a lány visszatérését, ezek után szerződését véglegesen megszüntették. A W ezek után feloszlott, Nozomi-t pedig a „Gyaruru” elnevezésű csapatba tették, azonban májusban a bulvársajtó közölte, hogy a lány terhes és eljegyezték egymást Sugiura Taiyo-val.

Kislemezek

  1.  Koi no Vacance (2004.05.19.)
  2.  Aa Ii Na! (2004.08.18)
  3.  Robo Kiss (2004.10.14.)
  4.  Koi no Fuga (2005.02.09.)
  5.  Ai no Imi wo Oshiete! (2005.05.18.)
  6.  Miss Love Tantei (2005.09.07.)
  7.  Dou ni mo Tomaranai (törölve)

Albumok:

  1. Duo U&U (2004.06.02.)
  2. 2nd W (2005.03.02.)
  3. W3: Faithful   (törölve)

Hivatkozások: