Mire számítsunk?

Írta: Keichii | | Kategória: Morning Musume

Tsunku a blogjában kommentálta a Morning Musume 54. kislemezének dalait. Hogy sejthessük, mire számíthatunk, elhoztam nektek a bejegyzés a két dalra vonatkozó részeinek fordítását!

Tsunku kommentje:

A „Wagamama ki no mama ai no joke / Ai no gundan” dalok a Morning Musume laza, táncolható dalai közé tartoznak. Majd ha nézed, a tánc fel fogja a szíved frissíteni.

A Wagamama ki no mama ai no joke-ról:
Eddig úgy tűnik, a dalt „aisaretai, aisaretai” részek fogják keretbe foglalni. Olyan dal lesz, ami a koncerten felrázza a közönséget, de tervezek bele olyan kifejezéseket, amik elgondolkodtatóak. Kíváncsi vagyok, vajon együtt dúdoljuk-e majd mind a végén azt, hogy „aisaretai”? Már kiválasztottam, mely lányok fogják az elején kissé suttogva énekelni, hogy „Wagamama ki no mama”. Mikor írtam a dalt, arra gondoltam, hogy ez a rész is rendes ének legyen, de a demófelvételen rájöttem, hogy „Ó, sokkal jobb lenne a suttogás”. Szóval ennél maradtam.
A tartalmat illetően pedig, a dal egy lányról szól, aki kicsit ügyetlen, de az a célja, hogy javítsa az élete társadalmi megítélését. Annak ellenére, hogy megtesz minden tőle telhetőt, nem őszinte a mosolya, és keményen dolgozik a szociális készségein. Ez nem megy könnyen és sok rosszat is tapasztal, de ha megnézed, ez egy történet egy lányról, aki csak túl sokat aggódik, de így is képes tovább menni, és kihozni magából a legjobbat.
Hogy őszinte legyek, ez tökéletesen illik a Morning Musume jelenlegi tagjaihoz,
A dalt Simmons-stílusú dobok ritmusa erősíti, ami rugalmas ritmust ad. Anélkül, hogy tényleg éreznéd a ritmust, nehéz lesz eltáncolnod a táncot!
A koreográfus Yoshiko, de én is adtam néhány kis ötletet.
A nyugodt vágások, a tüzes tánc, valamint az ének az arcodba fog majd robbanni!
Egyébként a dal tisztelgés az Imokin Trio  „High School Lullaby” című dala előtt. Remélem mindenki élvezni fogja!

Az Ai no gundan-ról:

A dal fő pontjai először is a zenei aláfestés az első részben, valamint az autotune részek, melyek a zene előtt lépnek be. E digitalizált hang eredetije Michishige Sayumi hangja.
Ennek a világnak az alapja, hogy „Érted haragszanak, nem ellened”, „Dolgozz keményen, míg fiatal vagy” és sok ilyen tanácsot kapunk, de a végén néha elgondolkodunk, hogy „Tényleg így van?”. Ez csak a kezdete mindannak, ami miatt a fiatalok panaszkodnak, és ez a dal valóban jellemző lesz rájuk.
Azok, akik hosszabb időt töltenek Tokióban, kezdik úgy érezni, hogy Tokió olyan, mint a második otthonuk. Ez rám fokozottan igaz, hiszen a családom is itt él. Mivel Morning Musume sok tagja más prefektúrákból származik, remélem egy napon majd megértik a dalszöveget, és szeretném, ha ez egyfajta hídként működne.
Csak az ember képes arra, hogy beleélje magát valaki más helyzetébe. Ha pedig hálás vagy a jelenlegi körülményekért, kíváncsi vagyok, mik az ide vezető út ajándékai és veszteségei? Ez járt a fejemben, míg a dalt írtam.
A táncról. Lassított mozdulatokkal kezdődik, akár a taichi, de a meghatározó pont a végén lesz, az „Ai no gundan!” résznél.
Ismétlődik az „ai no” rész, ez az ötletem a demó felvételekor támadt.

Szólj hozzá a bejegyzéshez

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.